lördag 15 februari 2014

Internationella barncancerdagen

Idag uppmärksammar vi Internationella Barncancerdagen.
Viasat och Hockeyallsvenskan samarbetar med Barncancerfonden under Hockey of hope,

Nedanstående text har jag lånat från www.dif.se
Klubbarna kommer att höja biljettpriset med 10 kr per biljett denna match som oavkortat går till Barncancerfonden. Ambitionen är även att slå det tidigare publikrekordet (över två omgångar med en hemmamatch för respektive lag) som i dag är på 50 254 personer. När det gäller Djurgårdens biljetter går 10 kr per biljett som är köpt på Ticnet till Barncancerfonden. Detta gäller från och med tisdag 4 februari.
De fjorton HockeyAllsvenska klubbarna kommer att samla in pengar via auktioner på Tradera, där det kommer att auktioneras ut matchtröjor, souvenirer och upplevelser kopplade till respektive klubb. Djurgården auktionerar ut en signerad matchhjälm, Nils Anderssons matchtröja samt en dag som materialare i omklädningsrummet. 25% av försäljningen går till klubben och 75% till Barncancerfonden. Djurgården Hockey väljer dock att skänka hela summan till Barncancerfonden.
På matchdagen den 15 februari när Djurgården möter Mora kommer pengar också att samlas in på Hovet. Även den summan har Djurgården Hockey valt att i sin helhet skänka till Barncancerfonden.
– Genom att samla in pengar under hela kampanjen, inte minst i samband med fjorton matcher inför förhoppningsvis fullsatta arenor den 13 och 15 februari kan vi hjälpa forskningen och samtidigt stötta dem som drabbas av barncancer, säger Stefan Bengtsson, VD på Hockeyallsvenskan.




5 kommentarer:

Camilla sa...

Jag tycker att det är bra att dom höjer med några kronor och ge dom pengarna till fonden.
Många bäckar små...
Kram!

Shamrock sa...

Vad bra!

anettan sa...

Många bäckar små kan det bli ett helt hav av. Önskar dig en fin lördag. Kram Anette

Melody and M.E sa...

En gång i tiden jobbade jag med Cancersjuka barn, så jag vet hur mycket forskningen har gått framåt. Varje krona till forskningen är värdefull! Så bra inlägg du gör, sådant som gör skillnad.
kram M.E

Susanne P sa...

Alla bidrag är välkomna bidrag.
Och pengar till forskning behövs alltid.

Kram