söndag 20 maj 2012

Vuxenpoäng

Efter en massa tjat från Konstapel Sjöholm så gav jag upp och köpte mig en cykelhjälm. Vi var ju ute och cyklade i minst 4 timmat idag, så då måste man ha hjälm.


12 kommentarer:

BP sa...

Bra gjort!! Skit i frisyren;-)

Joanna Björkqvist sa...

BRA!!!! Klart du ska ha hjälm. En vän till mig blev påkörd av en bil och han hade inte överlevt utan hjälm. Nu klarade han sig med 17 frakturer och lite annat, men han lever. Vi firade hans födelsedag två veckor innan olyckan och han hade just bytt jobb... Inte kul på något sätt, men samtidigt gick det bättre än det kunde gjort.

Var rädd om dig!

Kramar!

Stattinskan sa...

Ja, det är en billig försäkring!
God morgon

dianasdrommar sa...

Bra investering :) kram Diana

Nenny sa...

Bra där! =)

Camilla sa...

Klart att du ska ha hjälm om man cyklar.
Det är därför jag aldrig cyklar ;)
Kram!

Anonym sa...

Även om det ser töntigt ut med en cykelhjälm, så vet du aldrig när olyckan är framme

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Bra gjort!!! ☺

Kraam Izabell

Jenny sa...

Åh. Hjälm borde jag också ha. Borde borde borde. Hur svårt kan det vara???

♥ Sanna ♥ sa...

Hjälm e bra ...borde använda en jag med ...men cyklar inte så ofta :/
Kram

Carina Sjölund sa...

Hjälm är bra!
Tro varför jag aldrig använder den då :)
Kramen på dig♥

Anonym sa...

Hjälm är överskattat.Bästa sättet att överleva en olycka är att inte råka ut för en. Rätt beteende eliminerar risken att hamna i olycka medan hjälmen mera ökar risken för olyckor då hjälmbärare tar större risker o cyklar i regel snabbare. Detta finns forskning på.Om en olycka sker kan hjälmen skydda upp till drygt 33% av fallen, men risken att bryta nacken, skada inre organ o förblöda består. Att skylla på
att andra kan göra fel och därför är hjälm bra stämmer inte med statistiken då de flesta olyckor sker när cyklisten är ensam. Lite nyanserad debatt vore bra då många tyvärr köper dåliga hjälmar, cyklar på dåliga cyklar och tror de är odödliga. Olyckorna ökar i takt med ökad hjälmanvändning o det talar för att hjälmdebatten måste ge vika för andra säkerhetsfrågor. beteende, vägbanor, trafikregler etc..