lördag 31 juli 2010

Sovdag...

Vaknade precis.... Har lite sömn att ta igen efter RockOff-veckan, så en hel del timmar tog jag igen idag. Nu ska jag piffa till mig och sedan ska jag till stan och träffa min kusin Marie som jag inte träffat på typ 30 år.
Ha det gott världen



fredag 30 juli 2010

RockOff veckan - Onsdag-fredag

Här kommer det mera......
Glömde att vi var på Grillfrossa på Ulfsby Gård på tisdagskvällen. Det grillades lammfärsbiffar, lammkorvar, entrecoté, highlands- och kycklingspett. Det var sååååå himla gott. Åk dit ifall du är på Åland. Länkar till deras hemsida här.




















Söta och såååå goda....

Onsdag: Dags för ett pass Zumba igen, lunch och fritt valt arbete som betyder i min värld en bra bok i solen.
På kvällen återigen var det Farbror Fläsk och senare på kvällen veckans höjdpunkt Hoffmaestro. Sååååå bra!!!!! Säger bara tack D för att du lurade iväg mig förra året för att se dem på Mosebacke förra året.




















Torsdag: Regn under dagen, så vi åkte iväg på en Vikingamarknad, inte så himla kul.




















På kvällen spelade Brolle på RockOff, hans har en fantastisk röst och sjunger Elvislåter kanooonbra.
Denna kväll träffade jag N och hennes väninnor A och A.




















Till sist har jag en bildgåta:
Vad förställer nedanstående bild?
1. Ruggad tops
X. Toalettborste
2. Cs engångstandborste, använd under 6 dagar



















Fredag: Hemfärd, men räknar med att dyka upp nästa år, en del mer förbereda än andra ;)
Vilken rolig vecka vi har haft, massor med skratt, lärt oss hel del nya ord som t ex PP,  pratat hemlisar som värsta fjortisarna.
Till sist vill jag tacka följande personer för en kanonvecka utan er hade det bara blivit halvskoj. C, D, S, J, R, M, E och N.

RockOff veckan - Måndag-tisdag

Här kommer fortsättningen.....

Måndag: Zumbaträning på Stora torget. På kvällen var vi många på RockOffen, nästan hela alfabetet, C, D och E och Co samt tjejerna J, R och S. Vi såg/lyssnade som vanligt på Farbror Fläsk, Erik Saade och sedan var huvudnumret Mustasch. Efter RockOffen blev det Dinos, där vi bl a såg/lyssnade på Made in Thailand.




















Zumba!!!




















Erik Saade




















Farbror Fläsk




















Mustasch




















Made in Thailand

Tisdag: Sol och bad hela dagen och på kvällen spelade Lars Winnerbäck, alfabetet utökades med M och hennes familjsom dök upp.Just det C stannade hemma och läste en god bok.


















RockOff veckan - Lördag - Söndag




















Shit, vilken rolig vecka det blev. Bästa RockOffen hittills med massa nya och gamla vänner.
Nu ska jag berätta i ord och bilder vad som hände (nästan allt iaf).
Lördag: Kom till Åland vid lunchtid, plocka upp så gott det gick. På kvällen var jag och D och såg på Lisa Nilsson i hällande regn (RockOffens enda) och Petter.




















































Söndag: Lunch på Uffe på Berget.





































En fantastisk sallad med Kyckling, chevré och en massa annat gott.
På kvällen Spökteater på Kastelholmslott med C och D. Jag såg den förra året och även i år var det pirrigt att gå runt på slottet. Fotografering är förbjuden på teatern, så jag kunde tyvärr inte ta några egna bilder. Men vi vet ju alla att spöken fastnar ju inte på bild ;) Ålandstidningen lyckades, så jag lånade spökbilden av de


















Kastelholmslott, nämdes för första gången 1388 i Bo Johnsson Grips bouppteckning. Erik XIV och Karin Månsdotter satt fängslade här under ett par månader 1571. Vill du veta mer kan du läsa här.

Blogginläggen kommer att bli så långa, så jag delar upp dem.


Hemma igen....

Swisch sa det så har det gått en vecka... Hade ingen täckning vid mitt Åländska boende, så det fick bli en bloggfri vecka.
RockOff veckan har varit den bästa, kommer att skriva ett inlägg lite senare. Har typ 314 bilder som jag ska lägga in =). Blev positivt överraskad när jag kom hem till ett välstädat hem, Tack Rasmus....
Senare ikväll kommer mitt långa blogginlägg om RockOff veckan, måste samla ihop veckan i huvudet oxå.
En sak undrar jag, Hur mycket har det regnat här i Sveriget? Det är ju sååå mycket vatten överallt.
Vi hade iaf tur med vädret ;)

tisdag 27 juli 2010

Sjusovardagen

Då var det dags för ytterligare en temadag (detta är oxå tidinställt).. Idag är det Sjusovardagen. Wiki berättar att fram till 1901 var detta en helgondag.
De sju sovarna var enligt en gammal martyrlegend  sju kristna män som levde omkring år 250. De förföljdes pga av sin tro och flydde in i en grotta. På order av kejsare Decius murade grottan igen. De sju männen fäll i sömn och vaknade 200 år senare då grottan öppnades. Minnet av sjusovardagen högtidlighölls  genom att det var tillåtet för alla att sova länge och den som sov längst fick en mindre rolig arbetsuppgift. Enligt gamla folkliga traditioner säger att den som sover länge kommer att vara trött ett helt år framåt. Det sägs också att ifall det regnar denna dag, kommer det att regna i 7 veckor framår (hoppas att detta inte stämmer). Nu vet jag iaf vad begreppet Sjusovare kommer ifrån.

måndag 26 juli 2010

Bellmansdagen

Hoppas att detta inlägg kommer in den 26/7 kl 09:00. Detta är ett tidsinställt inlägg som jag skrev i fredags. Har tidinställt 2 st temadags-inlägg. Dagens temadag är Bellmansdagen.
Wiki berättade lite kort om Bellmansdagen. Bellmansdagen firas i Stockholm den 26/7. Det är dagen då en minnesfest för Carl Michael Bellman hölls 1829 vid nuvarande Bellmansro, samtidigt som en byst av skalden invigdes. Bellmanbysten är skulpterad av Johan Niclas Byström. Bilden nedan är ifrån invigningen.

lördag 24 juli 2010

På väg till RockOff 2010

Gässsspppp. Är så himla trött, sitter med en kaffe för att piggna till. Snart bär det av till Åland, kommer att vara framme vid lunchtid idag. Näe nu ska jag plocka ihop det sista. Ha det gott världen, nästa gång kommer det ett inlägg från mitt älskade Åland. btw så har har jag flera arbetskamrater på ön som jag ska träffa.

fredag 23 juli 2010

Semesterpiff...

Kom på ett jag nog måste genom en extreme makeover efter att bara slafsar runt hemma i Segeltorp.
Borde nog raka benen, lite nagellack på både händer och fötter vore nog bra. Jag har iaf skrivit 2 st tidsinställda blogginlägg och hoppas att det ska funka. Jag är nu färdigpackad och ska nu ägna lite tid åt mig själv.


Snart på väg till Rockoff 2010









Nu har nedräkningen till Rockoffen börjat, har tagit en liten paus i packandet.
På lördag ska Petter spela och tycker att han är såååå himla bra. Resten av artistlistan kan de se här.Kommer att blogga från min "festivalvecka". Nu ska jag återgå till packningen









torsdag 22 juli 2010

En riktig goding ;)

Nu har jag tagit mig tid att hitta knapparna för att kunna infoga lite jox från Youtube ;)

Kanonlåt - Blir nog min sommarplåga

Min kanontrevliga dag på Fjäderholmarna i bilder





















I väntan på Fjäderholmslinjen skådade jag ut över vår vackra stad.



Framme!!!!




















Korvmåsarna från Skansen har flyttat till Fjäderholmarna för att tigga....




















Gäddskalle nr 1


























Gäddskalle nr 2





































Vi åt på Röda Villan, maten var god, men de måste göra något åt sin tramsiga, vimsiga tonårspersonal.

Kolla vad jag ska köpa.....

Efter ett tips från världens bästa R ska jag införskaffa mig en Laptop-platta för mitt och Laptopens bästa. Nu kan jag fortsätta sitta med "Lapen" i mitt knä utan att bli mer brännskadad ;). Så här ser den ut med och utan "Lap". Rätt snygg tycker jag iaf. Intresserad av att veta mer, då kan du läsa här.


































Nu ska jag fixa iordning lite picnic till dagens utflykt som idag går till Fjäderholmarna med B och ev hennes dotter J.

onsdag 21 juli 2010

Ännu en solig dag...

Idag har det varit sol och bad för hela slanten... Kan inte sluta tjata om vilken underbar sommar vi har.
Efter middagen tog jag tag i sekatören och ansade lite i min lilla trädgård, vattnade växter, fyllde på fågelbadet och nu sitter jag och njuter av min lilla täppa och vädret förstås. Läste på nätet att nästa vecka ska det bli sämre, typiskt när jag ska gå på utomhuskonserter hela veckan.  Kom genast att tänka på mitt eget lilla ordspråk:
Det finns inget dålig väder, bara fula kläder ;)
Här kommer lite bilder från min lilla täppa på baksidan av mitt lilla hus (mycket lilla i detta lilla inlägg) ;)




































Trädgårdkonst





Påfyllning av fågelbadet.....

Imorgon kanske det blir bilder från framsidan =)

tisdag 20 juli 2010

Erythema ab igne

Jag har fått åkomman erythema ab igne, dvs hudförändring som uppkommer när huden utsätts för värme under en längre tid. Uppkommer oftast från laptops. Hörde detta på Nyheterna alldeles nyss. Väldigt vanligt bland tonårskillar och tydligen en 40+ i Segeltorp. Jag sitter alltid med "lapen" i knä´t och har fått en hudförändring på vänstra lårets framsida. Måste skaffa mig en platta omgående och fram till dess, så blir det mindre surf. Nu stänger jag av och sätter mig på altanen med en skål jordgubbar och min bok - Pojken som överlevde förintelsen.



Fika....

Idag blev det inget bad pga många moln. Det blev fika i trädgården hemma hos K med familj istället. Mycket trevligt och gott, alldeles för gott ;) Kom nu att att tänka på aktiviteten att fika. I januari träffade jag en trainee från Indien, han tyckte att vi fikade mycket i Sverige. Det stämmer nog eller vad tror ni? Kollade lite med Wiki om hon hade något att säga om fika.
Ordet fika (dricka kaffe), finns belagt sedan 1910. Man vände på ordet "kaffi" (en sidoform till ordet kaffe), från verbet bildades ordet fik i betydelsen café, konditori. Sotarna från Stockholm använde ordet "fika" för att dricka kaffe och "fikahäck" för Café. Även på fängelset Långholmen användes ordet fika.

måndag 19 juli 2010

Inte ett moln, så långt ögat kan nå....

Den frasen känner man igen och att vi skulle få så mycket sol och värmde i Sverige!!! var det väl ingen som trodde på när sommaren började. Min semesterlunk bara fortsätter, idag har jag badat med goa vänner. Det blev mycket prat och en massa skratt =) Mina blogginlägg börjar likna Rasmus dagbok från 2007. December 2007 tillbringade vi en vecka på Teneriffa och Rasmus hade som i läxa att skriva dagbok. Den var ju kul, typ
Dag 1: Flög
Dag 2. Badade
Dag 3: Badade,
Dag 4: Badade
Dag 5: Badade
Dag 6: Badade
Dag 7: Flög

Ha det gott och imorgon kan ni läsa om tisdagens "baderi" ;) Det är tydligen semester i Temakalender för där är det också tomt (är nog och badar).

Helsingfors....


























Va man kan bli inspirerad av andras bloggar. Nu har jag bokat en augustihelg i Helsingfors efter ha läst BPs blogg.
BP har kommenterat i min blogg om en ny shoppinggalleria Kamppi - 21 resturanger och 129 butiker (jag blir alldeles tårögd). Nyfiken på vilka butiker som finns, läs mer här, Åhhh va jag ska shoppiloppa. Tack BP för semestertipset.



söndag 18 juli 2010

Semesterlunken....

Shit råkade radera hela inlägget, så det är bara att börja från början..... Nu har jag kommit in i semesterlunken, känner mig lugn och avslappnad. Idag sov jag fram till lunch, lyssnade på sommarprataren i solen med en kaffe och bulle. Ikväll har jag tillagat en fantastisk kycklinggryta (är ganska trött på grillat) och bakade en fantastisk sockerkaka (mums).  Nästa vecka ska jag tillbringa med sol och bad med goa vänner....
Nu har jag t o m slutat bry mig om hur jag ser ut. Går mest omkring osminkad, iklädd bikini. Det händer att jag drar på mig en klänning när det behövs t ex till middagen ;) Stackars R, han måste ju undra vem det är som har flyttat in i 207:an....
Undrar ifall jag ser ut som nedanstående häftiga dam, när jag är på väg till badet. Bilden har jag lånat från Änglarums blogg.


lördag 17 juli 2010

Det regnar i Stockholm idag....

Nu har det börjar regna smått hemma på min gata i Segeltorp. Har gått ut och dragit fram krukor, så att de ska få lite regnvatten på sig. Såg på nyheterna att det har varit värsta åsk- och regnovädret söder över och det är på väg hit. Gotland har varit strömlöst. Läste på Aftonbladet.se om en man som har en blixtdetektor som registrerat 7.500 blixtar på en timme, Hörde på radio i veckan om ett ställe som hade haft 10.000 blixtar på en timme. OMG tänk ifall det blir det här, då kommer jag nog att  bli lite rädd. Har laddat med ljus i alla ljusstakar, ifall det blir strömlöst.
Kom och tänka på låten Det regnar i Stockholm idag med Carola (därav titeln på detta blogginlägg) och hittade denna länk på youtube. Rätt bra tycker jag iaf. Nu hoppas jag att detta oväder drar förbi, så att jag kan sola och bada imorgon.
Bilden är "lånad" från nätet och det vore lite häftigt om det blev så....

Svetten lackar....

Varför heter det egentligen svetten lackar? Har googlat på det, men hittar ingenting. Hur som haver, skorna skaver så lackar svetten här. Eftersom det inte är sol, så tänkte jag att jag skulle städa.  Men det går ju inte, det är +27,9 inne och efter 10 minuter, så är man alldeles svettig. Inte trevligt. Så vad göra, för det är ju dumt att sitta still, när det finns så mycket att göra.
Efter en värktablett och 30 minuter på spikmattan, så känns ryggen bättre, så jag tar mig en promenad ner till Stuvsta där jag ska hämta 3 nya böcker.

Ryggont.....

Stackars, stackar lilla jag..... Hualigen va ont jag har idag. Idag blev det ingen Powerwalk, det blir en liten sakta promenad ner till soprummet. Idag kommer jag tillbringa min dag läsandes i min solstol.
Idag ser det ut som det blir soldis, så då passar det att vara hemma. Nu ska jag ta mig en värktablett och ladda min solplats med min braiga bok och vatten.


fredag 16 juli 2010

Ingenting......

Jag har kommit på att när man bara är hemma, så händer det inte så himla mycket. Rätt skönt ett tag iaf
Vad har hänt denna dag förutom att jag har fått skoskav och lite ont i ryggen, Ingenting......
Har solat och badat hela dagen, det är +26,5 i vattnet, kan inte minnas senast det var så varmt i vattnet. Somnade under 2 timmar på badet.1 timme på ryggen och den andra på magen, så färgen blev utjämnad ;)
Va härligt det är egentligen när det händer inken tinken. Funderade på vad jag skulle blogga om, men det var ju inga problem att blogga om ingenting ;)

Powerwalk

Sitter och laddar för morgonens Powerwalk. Idag blir det ett varv på ca 9 km runt Långsjön.
Idag är det inte lika varmt, men jag måste nog ha med mig lite vatten ändå. Det är sååå underbart med Powerwalk på morgonen.....
Namnet Powerwalk är ett ganska nytt påfund, förr hette det rask promenad. Jag tycker att det låter lite mer träning över ordet PW än en rask promenad. Min mamma på 71 år tar raska promenader.
Intresserad av att börja Powerwalka? Läs mer här innan du börjar.
Näe nu ska jag klä mig i in min Pw-outfit och bege mig